SLOW FOOD DUBROVNIK NA SLOW FISHU U ISTANBULU

Ispis

slowfish main

Članovi dubrovačkog conviviuma Slow Fooda, Nikša Glavić i Ivo Kara-Pešić, sudjeluju na prvoj Slow Fish manifestaciji u Istanbulu, koju organizira Slow Food Istanbul (Fikir Sahibi Damaklar), a ugošćuje Sveučilište Boaziçi (Bosfor).

Od 17. do 20. listopada više od 70 delegata iz Turske, Italije, Grčke, Bugarske, Albanije, Makedonije, Hrvatske, Srbije i Ukrajine, zajedno će s kuharima, sveučilišnim profesorima, aktivistima i novinarima raspravljati o stanju u morima Mediterana i velikim rijekama koje se u njih ulijevaju.

U fokusu istanbulske kampanje pretjerani je izlov plave ribe strijelke skakuše (Pomatomus saltatrix), simbola svakodnevne prehrane stanovnika 12-milijunskog grada između Europe i Azije. Manifestacija započinje danas u 13 sati prema lokalnom vremenu, u glavnoj dvorani Sveučilišta Boaziçi.

Nikša Glavić, biolog mora i Ivo Kara-Pešić, voditelj dubrovačkog conviviuma Slow Fooda, sudjelovat će u panel diskusijama o uzgoju riba (fish farming) i dagnji (mušula), s posebnim osvrtom na stanje u Jadranu i Malostonskom zaljevu.

Za više informacija: http://www.slowfood.com/slowfish/pagine/eng/news/dettaglio_news.lasso?-idn=114