REMIX MANIFESTO U KINU SLOBODA!

Ispis

REMIX MANIFESTO

Udruga Kinookus, Kinematografi Dubrovnik i Restart Label pozivaju vas na projekciju filma

REMIX MANIFESTO
Kino Sloboda, srijeda 2. listopada u 20.30 sati
režija: Brett Gaylor, Kanada, 80’

Nakon velike prašine koju su u hrvatskoj javnosti podigle rasprave o autorskim pravima, pogledajte film koji govori o umjetničkim slobodama, piratstvu, originalnosti i plagijatima u eri interneta.
Glavni protagonist filma je Girl Talk, popularni američki glazbenik, koji je na vrhu svih top ljestvica zahvaljujući - sempliranju pjesama. Je li on zbog toga kriminalac kojeg treba krivično goniti? Na to pitanje između ostalih odgovaraju: osnivač Creative Commonsa Lawrence Lessig i bivši brazilski ministar kulture Gilberto Gil, a o svojim iskustvima progovaraju i oni osuđeni na zatvorske kazne zbog svojih nedjela, što je odjeknulo i u našim medijima.
Provokativan, dinamičan, informativan i uzbudljiv dokumentarac stvaran nekoliko godina kao redateljev participativni medijski eksperiment kroz sajt opensourcecinema.org, osvojio je brojne nagrade. Zašto je kopiranje i sempliranje sadržaja poželjno, krivično gonjenje downloadera apsurdno.

Svatko tko je barem jednom skinuo pjesmu ili film s interneta, pronaći će se u ovom dokumentarcu.

Udruga Kinookus i Kinematografi Dubrovnik nastavljaju inicijativu „Povratak u kina“: za gledatelje do 26 godina cijena ulaznice je 10 kuna!