FOODIES NA KINOOKUS FFF-u 2013

Ispis

foodies velika

Oni, prije svega, vole hranu. Zbog toga su u Bugarskoj i poznati kao pravi Foodies! Strast prema hrani razvili su u različitim trenutcima svojih života, ali su skupa počeli istraživati nepregledne mogućnosti uzgoja i pripravljanja hrane. Uvijek su otvoreni za nove ideje, novu hranu i tehnike kuhanja. Bojana je magistrirala kemiju, a Boris, koji je po obrazovanju makroekonomist, oduvijek je bio zaluđen za tehnologiju.

Danas vode mali dućan hrane u kojem nude viskokvalitetne proizvode malih bugarskih proizvođača. Organizirali su niz događanja vezanih za prirodnu hranu i zdravu prehranu. U svojoj školi kuhanja zaljubljenicima u hranu prenose svoje desetogodišnje kuharsko iskustvo. Kuhaju tradicijsku i fusion kuhinju, a posljednje tri godine zainteresirali su se za sve popularniju molekularnu kuhinju inspiriranu Harvard School of Applied Science and Engineering.

Na Kinookus FFF-u 2013 Foodies će, u okviru sekcije Kinofokus, kuhati balkanske specijalitete, a na Kinopokus radionicama djecu će podučavati molekularnoj kuhinji.