Fantastični Valetudo za otvorenje Kinookus FFF-a 2011

Print

otvorenje

Na prepunoj pjaci ispred Kneževog dvora u Stonu, otvorena je druga edicija KINOOKUS FFF-a. Prigodnim riječima dobrodošlice prisutne goste pozdravili su župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, načelnik Općine Ston Vedran Antunica, direktor Kulinarisches Kino-a Thomas Struck...


predsjednik Slow Food Fondacije za bioraznolikost Piero Sardo, te direktor Festivala Marijan Kocković. Gospodin Dobroslavić je istaknuo da Županija podržava ovakve manifestacije, jer valoriziraju autentičnost lokalne tradicijske proizvodnje, običaja i kulture. Načelnik općine Ston, gospodin Vedran Antunica, naglasio je da je Kinookus uvijek dobrodošao u Stonu i poželio manifestaciji "još mnoga ljeta". Thomas Struck, direktor Kulinarisches Kino-a, sekcije Berlinskog filmskog festivala posvećene filmovima o hrani i Piero Sardo, drugi čovjek Slowfood organizacije, bili su iznimno počašćeni što su dobili riječ prilikom otvaranja. Struck je naglasio da je Ston izniman gradić u čijem je ambijentu poželjno organizirati ovakvu vrstu događanja, dok je Sardo istaknuo da je Slowfood on film ugašen te da je KINOOKUS FFF, njen svojesvrstan nastavak. Marijan Kocković rekao je da nije bio siguran hoće li Udruga uspjeti organizirati ovogodišnje izdanje Festivala, ali da su uz puno napora cijelog tima uspjeli ponuditi još bogatiji program. Zahvalio se pokroviteljima, sponzorima, prijateljima i naravno, Stonjanima, na podršci koju su pružali Udruzi prilikom organizacijen ovogodišnje manifestacije.

Po otvorenju, zainteresirani gledatelji, mogli su pogledati projekciju filma redatelja Henryja Batemana, Budućnost nade, te uživati u delicijama koje su pripremili stonski ugostitelji, školjakari i pelješki vinari. Nakon zakuske i čašice vina uslijedio je fantastični koncert dubrovačkog benda Valetudo koji je potrajao sve do odlaska Kinobusa.

Fotogalerija KINOOKUS FFT - 2011